KAKAOVÝ DORT S PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKOU

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / MOUČNÍKY / MOUČNÍKY DORTY / 




INGREDIENCE: 6 vajec, 140 g moučkového cukru, 20 g kakaa, 80 g polohrubé mouky, tuk na vymaštění a hrubá mouka na vysypání formy, čokoládová poleva. Pařížská šlehačka: 4 dl smetany ke šlehání, 30 g kakaa, 40 g krupicového cukru. Poleva: 60 g moučkového cukru, 60 g tuku Iva, 20 g kakaa, l lžíce Solamylu, 2 lžíce vody Prosátý moučkový cukr, kakao a ostatní přísady vložíme do malého kastrůlku, ten postavíme do kastrolu s teplou vodou a za stálého míchání zahříváme, až se suroviny spojí v hladkou polevu. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech všleháme cukr a ušleháme hustou pěnu. Lehce všleháme žloutky, potom vmícháme mouku prosátou s kakaem. Těsto nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty, spojíme je pařížskou šlehačkou a polijeme polevou. Můžeme ozdobit půlkami jader vlašských ořechů nebo lehce opraženými, slupek zbavenými lískovými jádry.

KAKAOVÝ DORT S PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKOU KAKAOVÝ DORT S PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKOU



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1363 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz